"Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. To festiwalowe zrzeszenie najlepszych autorskich restauracji. Odbywa się w 100% w duchu #SzanujJedzenie i zero-waste.
Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności"
Co roku chodzę dzięki zaproszeniu od Restaurant Week na ten festiwal pyszności i co roku jestem zauroczony smakami, bo z pewnością to inne połączenia smakowe niż te, które sami sobie przygotowujemy w domu.
Wystarczy wejść https://festival.restaurantclub.pl/restaurantweek wybrać miasto, restaurację i za 69zł możecie delektować się trzy daniowym posiłkiem (przystawka, danie główne, deser + koktajl z lub bez alkoholu), jest to okazja, bo cena jest bardzo dobra a rezerwacje są szybkie i bezproblemowe.
W tym roku wybrałem AIOLI Katowice, wiele słyszałem i w końcu miałem okazję odwiedzić to miejsce, prócz tego, że posiłki były smaczne - połączenie kuchni Śląskiej z zupełnie nowoczesnym podejściem stworzyło istny raj dla kubków smakowych, moje menu to wege, bo za mięsem nie przepadam, zresztą sami zobaczcie na zdjęciach!
Aioli okazało się również świetną miejscówką do zdjęć, bo gdyby było inaczej zapewne nie stworzyłbym tego wpisu.
Mimo, że to współpraca, nie oczekiwano ode mnie cudów więc tym bardziej się cieszę, że mogę się z Wami podzielić tu na blogu tą smakowitą historią.
Koszula Oliver Koszule
Kamizelka Sinsay
Spodnie vintage
Buty New Balance